De Boer juicht Ajax-rentree Blind toe: "Verrijking voor Eredivisie"

3 juli 2018, 11:08

Ronald de Boer zou het een goede zaak vinden als Daley Blind weer aan de slag gaat in de Eredivisie. De speler van Manchester United wordt genoemd als mogelijke nieuwe versterking voor Ajax en De Boer ziet dat wel zitten.

De voormalig voetballer is positief over de kwaliteiten van de international. "Hij zou zonder meer een verrijking zijn voor de Eredivisie", zegt De Boer tegen De Telegraaf. "Ik vind hem een onderschatte speler." Hij weet hoe belangrijk ervaren krachten zijn. "Wij hadden in onze tijd Danny Blind en Frank Rijkaard als ervaren spelers. En in onze jeugdjaren waren Ronald Spelbos en Jan Wouters de leiders in Ajax 1. Een brok ervaring is zó belangrijk voor een team, maar vooral voor de jeugd. Je denkt als achttien-, negentien- of twintigjarige alles te weten – dat dachten wij ook –, maar eigenlijk weet je nog niets."

Ajax haalde eerder al Dusan Tadic (29) naar Amsterdam en kan met Blind wederom een ervaren kracht aantrekken. "Nu zie je Ajax soms dertig minuten supergoed voetballen, maar daarna wegzakken. En sommige jonkies halen de ene week een negen en de andere week een drie. Met Dusan Tadic en eventueel Daley erbij wordt het constanter. Blind is een heel slimme speler."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen