Zweeds WK-sprookje duurt voort na zege op Zwitsers

3 juli 2018, 17:55   Bijgewerkt: 3 juli 2018, 21:28

Het Zweedse WK-sprookje duurt voort; nadat het sterker geachte Nederland in de kwalificatie werd verslagen, moest Duitsland er in de groepsfase aan geloven. Met de eerste plaats in Groep F werd bovendien topfavoriet Brazilië ontlopen en waren de stugge Zwitsers dinsdag de opponent in de achtste finales. Ook zij werden verslagen door een treffer van uitblinker Emil Forsberg, dus mag Zweden blijven hopen.

Wie niet beter weet, zou wellicht denken dat deze achtste finale gebaseerd was op alfabetische volgorde. Maar dat was zeker niet zo: Zweden had in de poulefase indruk gemaakt tegen Duitsland (2-1 verlies) en Mexico (0-3 winst) en toonde met name in die laatste wedstrijd veel lef. Dat werd beloond met de eerste plaats in de poule, terwijl ook lef hetgeen was waarmee Zwitserland het Brazilië lastig had gemaakt in hun openingsduel op het WK.

Zweden liet het spel veel aan Zwitserland en was vooral via spelhervattingen en counters gevaarlijk. Marcus Berg volleyde van dichtbij binnen uit een voorzet, maar die bal werd door Yann Sommer naast getikt. Niet veel later was hij kansloos bij een poging van Albin Ekdal, maar de verdedigende middenvelder knalde na een hoekschop vanaf twee meter ver over. Beide landen namen geen risico's en dat leverde een 0-0 ruststand op.

Zwitserland voerde een dubbele wissel door: Breel Embolo en Haris Seferovic kwamen de ploeg in en eindelijk durfde er een ploeg risico nemen. Uit een corner moest Forsberg de bal van de lijn halen bij Zweden, maar verder kwamen de Scandinaviërs amper in de problemen. In de slotminuut counterde Zweden nog naar de tweede goal, maar een gegeven strafschop werd na overleg met de VAR omgezet in een vrije trap. Ola Toivonen schoot op Sommer, maar niemand die het daar over had. Want meteen na het moment floot arbiter Damir Skomina voor het laatst en was een nieuw Zweeds sprookje geschreven. En spoorkjes schrijven, dát kunnen ze in Scandinavië wel.

Opstellingen en beoordelingen*:

Zweden: Robin Olsen 7; Mikael Lustig 6 (83. Emil Krath -) Victor Lindelöf 6, Andreas Granqvist 6,5, Ludwig Augustinsson 6; Viktor Claesson 6,5, Gustav Svensson 5,5, Albin Ekdal 5, Emil Forsberg 7,5 (83. Martin Olssen - ); Ola Toivonen 6, Marcus Berg 6,5 (90. Isaac Thelin -)

Zwitserland: Yann Sommer 7; Michael Lang 6, Johan Djourou 5, Manuel Akanji 4,5, Ricardo Rodriguez 7; Valon Behrami 6,5, Granit Xhaka 5; Xherdan Shaqiri 6,5, Blerim Dzemaili 5 (74. Haris Seferovic -), Steven Zuber 5 (74 Breel Embolo -); Josip Drmic 5.

Man of the match: Emil Forsberg

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen