Bakkali van Valencia naar Anderlecht, PSV profiteert mee

3 juli 2018, 19:55   Bijgewerkt: 3 juli 2018, 20:01

Zakaria Bakkali heeft zijn transfer van Valencia naar Anderlecht afgerond. De 22-jarige Belg tekende een contract voor vier seizoenen bij de topclub uit zijn vaderland. De tweevoudig international met een verleden bij PSV speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Deportivo la Coruña, dat onder leiding van Clarence Seedorf degradeerde uit La Liga.

Omdat Bakkali deels de jeugdopleiding van PSV doorliep, krijgen de Eindhovenaren een deel van de transfersom die Valencia ontvangt van Anderlecht. Volgens het Eindhovens Dagblad krijgt PSV ruim 30.000 euro. Naar verluidt betaalt Anderlecht één miljoen euro aan de Spanjaarden.

Bakkali maakte in zijn PSV-tijd een hoopvol debuut in de hoofdmacht. Zijn Eredivisie-debuut luisterde de aanvaller op met een hattrick, maar ondanks deze start werd het nooit een gelukkig huwelijk. Bakkali beloofde zijn contract te verlengen, maar deed dat niet. Ook een transfer naar Atlético Madri mislukte. PSV was het zat en liet hem vervolgens niet meer uitkomen voor de club.

In 2015 vertrok Bakkali naar Valencia, waarvoor PSV enkel een opleidingsvergoeding kreeg. Daarnaast sprak de landskampioen nog wel een doorverkooppercentage af. Bakkali speelde in zijn eerste twee seizoenen nog 34 wedstrijden, maar kwam daarna niet meer in de plannen voor.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen