Heerenveen en FC Twente halen dubbele cijfers in oefenduels

3 juli 2018, 23:52   Bijgewerkt: 3 juli 2018, 23:59

SC Heerenveen, VVV-Venlo en PEC Zwolle boekten dinsdagavond allemaal een oefenzege. Heerenveen bereikte de dubbele cijfers. Net als Eredivisie-degradant FC Twente, dat zijn eerste oefenduel speelde.

Stiens - Heerenveen 0-12

Heerenveen trapte vooral in de tweede helft het gaspedaal in. Na een 0-4 ruststand klopten de Friezen eerste klasser Stiens met 0-12. Jan Olde Riekerink zette twee verschillende elftallen aan het werk. Meest opvallende naam was die van Warner Hahn, die zijn rentree maakte na een slepende schouderblessure. Nemanja Mihajlovic, Jizz Hornkamp waren beiden twee keer trefzeker en daarmee topscorer.

Sparta'18 - VVV-Venlo 0-7

VVV-Venlo verdeelde de doelpunten over beide helften. Halverwege stond er een 0-4 tussenstand op het scorebord. In de tweede helft scoorden de Venlonaren nog eens drie keren. De amateurs van Sparta'18 met Royston Drenthe nog een speciale gastspeler. Hij speelde een kwartiertje mee.

Genemuiden - PEC Zwolle 1-4

PEC Zwolle had het een stuk lastiger tegen SC Genemuiden. De Blauwvingers wonnen met slechts 1-4. Genemuiden kon PEC lang bijbenen. Pas na een uur kwam de ploeg van John van 't Schip op 1-3. Dat PEC niet dikker won, had de ploeg ook voornamelijk aan zichzelf te danken, omdat er verscheidene kansen om zeep werden geholpen.

Goor - FC Twente 0-10

Twente speelde dinsdagavond zijn eerste oefenduel. Tegen Goor haalden de Tukkers de dubbele cijfers: 0-10. In de eerste tien minuten was het al drie keer raak via Ryan Trotman. "Deze fase van de voorbereiding staat vooral in het teken van fit worden, maar we willen ook de basis leggen voor onze speelwijze", aldus trainer Marino Pusic op de website van Twente.