Almere City doet zaken met City en huurt verdediger Francis

4 juli 2018, 17:27

Almere City heeft zaken gedaan met Manchester City. Edward Francis (18) speelt dit seizoen op huurbasis in het Yanmar Stadion. Met de Engels jeugdinternational (op foto in het midden) haalt Almere een verdediger in huis. Hij was vorig seizoen basisspeler bij de beloftenploeg van City, die de halve finale van de Youth League bereikte.

"Mijn eerste indruk is bijzonder goed. Deze club is weliswaar kleiner dan Manchester City, maar de ambities zijn groot", zegt Edwards op de website van zijn tijdelijke club. "Ik krijg hier de kans om ervaring op te doen in een ander land en in het eerste elftal. Dat is goed voor mijn ontwikkeling. Mijn doel is dan ook om zoveel mogelijk minuten te gaan maken en belangrijk te worden voor het team. Uiteraard willen we de clubdoelstellingen halen. Het mooiste zou zijn als dat uiteindelijk resulteert in promotie naar de Eredivisie."

Edwards kwam ook 23 keer uit voor de vertegenwoordigde jeugdelftallen. Hij is een vaste waarde bij Engeland onder 23. Technisch directeur Robert Maaskant: "Het is een jongen met een geweldig karakter en een enorme winnaarsmentaliteit. Bovendien kan hij op meerdere posities worden ingezet. Het is een centrale verdediger, maar hij kan ook uit de voeten als linksback en als controlerende middenvelder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen