België leeft toe naar kwartfinale: "Verliezen geen schande"

4 juli 2018, 19:25   Bijgewerkt: 4 juli 2018, 19:35

België bereikte de volgende ronde van het WK na een late ontsnapping tegen Japan. In de kwartfinale wacht nu Brazilië, een ploeg die het land eigenlijk liever pas in de finale had getroffen. Desondanks is België vol vertrouwen en wil het vasthouden aan de eigen speelstijl.

Voor België is het duel met Brazilië een finale opzich, zegt Vincent Kompany op de persconferentie. "Dit is de belangrijkste wedstrijd voor deze generatie. Ik hoor de term 'gouden generatie' niet graag, maar ik begrijp dat deze wedstrijd zal bepalen of deze generatie het waar heeft kunnen maken. We hadden Brazilië graag pas in de finale getroffen. Maar dan is dit onze finale", aldus de verdediger, voor wie het misschien wel de laatste wedstrijd bij het nationale elftal wordt.

Kompany denkt niet dat België de favoriet is tegen het Zuid-Amerikaanse land. "Individueel zijn ze zeker sterker dan wij, maar voetbal is een teamsport. Elke ploeg is af te stoppen, al zullen we een complete wedstrijd moeten spelen", stelt hij.

De verdediger verklapt alvast dat België vast zal willen houden aan de vertrouwde aanvallende speelstijl. "Het is niet realistisch om te denken dat we tachtig procent balbezit zullen hebben en Brazilië zomaar zullen wegspelen. Het zou geen schande zijn als we zouden verliezen, maar we moeten wel trouw blijven aan de speelstijl die ons al zo ver heeft gebracht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen