Costa Rica en bondscoach na roemloos WK uit elkaar

5 juli 2018, 08:16

Costa Rica en bondscoach Oscar Ramirez zijn uit elkaar. De nationale voetbalbond besloot het aflopende contract niet te verlengen. Het land uit Midden-Amerika ging op het WK in Rusland roemloos ten onder in een groep met Brazilië, Zwitserland en Servië. Costa Rica gaat op zoek naar een opvolger die het land moet leiden naar het WK 2022 in Qatar.

Ramirez stond in totaal drie jaar aan het roer bij Costa Rica. Na de succesvolle kwalificatie pakte het land dat verraste op het WK 2014 in Rusland slechts één puntje. In de laatste wedstrijd werd er gelijkgespeeld tegen Zwitserland (2-2). Costa Rica ging onderuit tegen Servië (0-1) en Brazilië (0-2).

"We bedanken Oscar voor al zijn geleverde werk", zegt bondsvoorzitter Rodolfo Villalobos op de website van de bond. "Wij gaan nu op zoek naar een bondscoach met internationale ervaring." Villalobos hoopt de opvolger voor de oefeninterlands in september te presenteren. "We trekken het liefst iemand aan met WK-ervaring. Dat is goed voor de groep", aldus de preses.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen