Wormuth doet het anders bij Heracles en mijdt de amateurs

5 juli 2018, 09:14

In plaats van de voorbereiding rustig op te bouwen, gaat Heracles Almelo meteen aan de bak. Na de traditionele oefenwedstrijd van zaterdag tegen de Almelose selectie, wachten enkel duels met profclubs. Trainer Frank Wormuth wil zo zijn verdedigers meteen op scherp zetten en aanvallers niet het gevoel geven dat ze goed zijn.

Vrijwel alle Nederlandse clubs kiezen ervoor de voorbereiding stapje voor stapje te intensiveren. Ook qua tegenstand in oefenduels. Na een aantal potjes tegen amateurs, komen clubs uit het betaald voetbal. Maar Wormuth, de Duitse opvolger van John Stegeman, kiest voor een andere opbouw. Want de wedstrijden tegen de amateurs zijn vooral een speeltuin voor aanvallers en hebben verdedigers maar weinig te doen.

"Je hebt een sterke defensie nodig om goed aan te kunnen vallen", betoogt Wormuth in de Tubantia. "Tijdens trainingen spelen ze heel vaak tegen elkaar. Als de verdedigers niet goed genoeg zijn, gaat het de aanvallers te makkelijk af. Dan denken ze dat ze goed zijn, terwijl dat niet zo is."

Heracles oefent in de voorbereiding tegen Meppen, FC Emmen, Jong Ajax, Sportfreunde Lotte, Preußen Münster, FC Volendam, Almere City, Kasimpasa en Rosenborg onder 20. Daarnaast staat vlak voor de start van de Eredivisie nog een pot gepland tegen een nog onbekende tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen