Frank de Boer: "Ik heb Vertonghen sms gestuurd over zijn foutje"

5 juli 2018, 15:15

Frank de Boer heeft een mini-aandeel in de huidige ploeg van België. De voormalige trainer van Ajax had Jan Vertonghen en Toby Alderweireld in Amsterdam onder zijn hoede. Zijn band met Vertonghen is nog steeds goed. "Ik ben altijd streng geweest voor Jan. Nu nog", zegt De Boer.

"Na de wedstrijd tegen Japan heb ik een sms gestuurd over zijn foutje", vertelt De Boer bij het Belgische Sporza. "Vroeger spraken ze over een De Boertje, omdat ik altijd een klein foutje maakte in het begin van mijn carrière, maar bij mij thuis noemen we dat een Vertonghen. Terwijl hij dat helemaal niet nodig heeft. Maar dat komt door zijn persoonlijkheid."

Vertonghen vormt samen met Vincent Kompany en Alderweireld het hart van de defensie. De Boer: "Van de evolutie van Toby ben ik het meest verbaasd. Hij heeft een echte metamorfose ondergaan, zijn karakter is enorm veranderd. Hij is nu meer een persoonlijkheid."

De Rode Duivels spelen vrijdag hun kwartfinale op het WK tegen Brazilië. "De Brazilianen willen ook aanvallen en dus zal er ruimte zijn", blikt De Boer vooruit. "De Belgen zijn enorm sterk in de omschakeling, eigenlijk on-Belgisch. België heeft veel wapens: de snelheid, het scorende vermogen én het heeft een plan-B met Fellaini. Als het deze wedstrijd niet wint, kun je niet over een geslaagd toernooi spreken, maar als het wel lukt, heb je toch iets neergezet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen