WK-dagboek 22: Stones trapt Colombia na, Neymar's kwartiertje

5 juli 2018, 23:16   Bijgewerkt: 5 juli 2018, 23:24

Twee dagen geen WK, het is even wennen. Morgen gaan we gelukkig weer los met twee topaffiches: Uruguay - Frankrijk en Brazilië - België. Tijdens de wedstrijdloze dagen werd er teruggeblikt op de wedstrijden in de achtste finale én vooruitgeblikt op de vier krakers die op het programma staan. John Stones is blij dat de Colombianen uitgeschakeld zijn, Manchester City is sterk vertegenwoordigd in de kwartfinale en Neymar ligt wel érg vaak op de grond - zo blijkt.

Stones trapt Colombianen na

Het lijkt ons handig dat John Stones zijn volgende vakantie niet in Colombia boekt. De Engelse verdediger heeft de uitgeschakelde Zuid-Amerikanen namelijk nog een flinke trap na gegeven. "Het is de smerigste ploeg waar ik ooit tegen heb gespeeld", steekt de Engelsman van wal. "Het beste wat konden doen was ze in voetbal verslaan - dat doet ze het meeste pijn. Zij zitten op het vliegtuig richting huis en wij zijn door naar de volgende ronde", zo klinkt het. Het is duidelijk: Stones is niet echt gecharmeerd van de Colombiaanse ploeg.

Manchester City's WK

Concludeerden we gisteren nog dat alle Eredivisie-spelers naar huis zijn na de uitschakeling van Santiago Arias met Colombia, geldt dat voor de Premier League heel anders. Sterker nog: Manchester City alleen al kan nog een compleet elftal samenstellen van WK-gangers die actief zijn in Rusland. Na de kwartfinales zullen er in elk geval een aantal sneuvelen: maar als dat Uruguay, Zweden en Rusland zijn, blijft het team zelfs in de halve finale nog grotendeels overeind. Ofwel Kevin de Bruyne en Vincent Kompany vallen weg, of Fernandinho, Danilo en Gabriel Jesus. Alleen Pep Guardiola zal hier niet blij mee zijn: zijn seizoensvoorbereiding is verre van ideaal. Maar ach, met al deze sterren, mag hij uiteindelijk niet klagen.

Neymar's kwartiertje

Geen speler staat dit WK zoveel in de spotlights als Neymar. De Braziliaanse sterspeler is belangrijk voor zijn team, maar zorgt met zijn gedrag voor ergernis bij menig voetballiefhebber. Het Zwitserse RTS zocht uit hoeveel minuten Neymar in vier wedstrijden op de grond heeft doorgebracht: bijna veertien minuten. Tegen Mexico spande de aanvaller de kroon door vijf en een halve minuut op de grond te liggen. Neymar krijgt enorm veel kritiek te verduren, snoert hij de criticasters morgen weer de mond?.

Drie pechvogels

{image[327199][right-half][]}Wat hebben Blaise Matuidi, Casemiro en Mikael Lustig gemeen? Het zijn drie spelers die zich wél hebben geplaatst voor de kwartfinale voor het WK, maar niet mogen meespelen. Het drietal is namelijk geschorst voor de komende speelronde. Matuidi, Casemiro en Lustig pakten zowel in de groepsfase als in de achtste finale een gele kaart en mogen de wedstrijd vanaf de tribune aanschouwen. In aanloop naar de halve finale staan in totaal 32 (!) spelers op scherp. Ná de kwartfinale vervallen de gele kaarten, dus dan kunnen de spelers die op scherp stonden weer met wat minder zorgen een duel aangaan.

De slachtoffers van het WK

Het wereldkampioen in Rusland brengt veel moois, maar kent ook slachtoffers: namelijk bondscoaches. Hector Cuper (Egypte) en Adam Nawalk (Polen) moesten er al aan geloven en vandaag kwam daar Oscar Ramirez (Costa Rica) bij. En zodra de Argentijnse bondscoach geld genoeg heeft, gaat ook Jorge Sampaoli eruit, terwijl Bert van Marwijk soiweso al zou stoppen. Voor flink een aantal anderen is het nog onduidelijk of ze mogen aanblijven. Duitsland (Joachim Löw) en Saudi-Arabië (Juan Antonio Pizzi) gaven aan dat hun trainer wél aanblijft

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen