AZ haalt jeugdinternational Sedlacek (19) weg bij Sparta Praag

5 juli 2018, 23:23

AZ heeft zich voor de komende jaren verzekerd van de diensten van Richard Sedlacek. De negentienjarige middenvelder komt over van Sparta Praag en sluit in eerste instantie aan bij het belofenteam van de club uit Alkmaar. De Tsjechisch jeugdinternational heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog twee jaar.

Sedlacek was het afgelopen seizoen aanvoerder van het Onder 19-team van de club uit de Tsjechische hoofdstad. Hij vertrekt bij Sparta Praag zonder in de hoofdmacht te hebben gedebuteerd. "Dit is een grote stap in mijn carrière", reageert Sedlacek op de website van zijn nieuwe club. "AZ is een goede club met één van de beste jeugdopleidingen. Ik ben een box-to-box-speler, die graag aan de bal is en doelpunten maakt."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij met de komst van de Tsjech. "Hij is een talentvolle controlerende middenvelder die comfortabel aan de bal is. Richard heeft alle Tsjechische jeugdelftallen doorlopen. Daarnaast was hij afgelopen seizoen aanvoerder van Sparta Praag Onder 19. Hij kan nu in de sterke Keuken Kampioen Divisie spelen en we hopen dat hij bij ons de volgende stap in zijn loopbaan kan zetten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen