Miljoenen kijkers voor Nederlands elftal

Ger
12 juni 2006, 09:26

De eerste WK-wedstrijd van Oranje is zondagmiddag door miljoenen Nederlanders bekeken. Gemiddeld zagen ruim 5,4 miljoen fans in eigen of andermans huis het Nederlands elftal winnen tegen Servië-Montenegro, zo blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Hoeveel mensen in een kroeg of stadion hebben gekeken, is nog niet bekend.

De wedstrijd Angola-Portugal (0-1) trok bijna 2,6 miljoen kijkers, Mexico-Iran werd bekeken door circa 2,2 miljoen mensen. 'Slechts' 300.000 mensen stemden af op de finale van het tennistoernooi Roland Garros, waarvan de uitzending op hetzelfde tijdstip begon als de wedstrijd van Oranje.

Tijdens de wedstrijd zaten duidelijk minder mensen achter de computer. Vanaf 14 uur was sprake van een daling van het internetverkeer. Alleen tijdens de rust van de wedstrijd kwamen toch weer wat meer mensen online, maar dat aantal nam weer af toen de tweede helft begon. Dat heeft de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) laten weten, een onafhankelijke uitwisselplaats voor internetverkeer.

Na de wedstrijd was er weer een piek in het aantal internetgebruikers, maar kort daarna leek het erop dat iedereen van het mooie weer is gaan genieten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen