De Jong mikt op handhaving: "Ben er dag en nacht mee bezig"

6 juli 2018, 09:37

Anderhalve maand geleden was de vreugde bij De Graafschap zeer groot na het behalen van promotie, maar inmiddels is de club volledig gefocust op het nieuwe seizoen. De Superboeren hopen op handhaving en trainer Henk de Jong gaat er alles aan doen om dat te bewerkstelligen.

De 53-jarige coach weet wat het doel is. "Het doel is om zolang mogelijk in de Eredivisie te voetballen. In uitduels gaat het echt alleen om de punten, thuis willen we ook het publiek vermaken. Met Cambuur heb ik het twee jaar gered met verzorgd voetbal, het zou geweldig zijn als dat met De Graafschap ook lukt'', stelt hij bij De Gelderlander.

De Eredivisie gaat voorlopig niet van start, maar De Jong is al gefocust op het doel. "In mijn hoofd ben ik er dag en nacht mee bezig. Al weken. Ik wil het goed doen, alles eruit halen. Of mijn vrouw nooit gek van me wordt? Natuurlijk wel, aan de eettafel zegt ze weleens dat ik het moet loslaten en even met het gezin bezig moet zijn. Dat doe ik dan ook wel, soms moeten de ogen even geopend worden.''

De Graafschap versterkte zich al met acht nieuwe spelers, maar moet duidelijk creatief zijn op de markt. "Het gemiddelde salaris van een eredivisiespeler ligt rond de 280.000 euro per jaar, daar hebben wij drie of vier spelers voor'', zegt De Jong. "Daar ga ik niet moeilijk over lopen doen, dat is de realiteit. Wij kijken welke voetballers voor ons haalbaar zijn en of ze bij de club passen. Ze moeten goed kunnen voetballen en echt graag bij De Graafschap willen spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen