Spoorboekje: loting KNVB, Ajax oefent en kwartfinales WK

7 juli 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 7 juli.

Nieuws

Eerste loting KNVB Beker

In Zeist wordt vanochtend geloot voor de eerste en tweede kwalificatieronde. Zeventig amateurclubs kunnen via deze route het hoofdtoernooi bereiken. De wedstrijden worden in augustus gespeeld, eind september staat de eerste ronde op het programma en stromen ook de betaald voetbalclubs in.

Wedstrijden

Zweden - Engeland (16.00 uur) 

Nu Engeland af is van zijn penaltytrauma geloven The Three Lions heilig in de wereldtitel. Ook omdat Zweden de tegenstander is in de kwartfinale. Hoewel de Scandinaviërs bezig zijn aan sterk WK, is Engeland vanmiddag de grote favoriet. Echter de Engelsen weten ook dat Zweden zich vanuit de underdogrol kan overtreffen.

Ajax - Steaua Boekarest (19.00 uur) 

De voorbereiding verloopt qua resultaten tot dusver nog wat wisselvallig voor Ajax, dat vandaag aan een echte test onderworpen wordt. Op het sportcomplex van VV Hattem wacht een ontmoeting met het Roemeense Steaua Boekarest. Die ploeg eindigde vorig seizoen als nummer twee in de hoogste afdeling van Roemenië en mag dus een serieuze opponent worden genoemd voor Ajax, dat zich voorbereidt op het tweeluik met Sturm Graz in de voorronde van de Champions League. 

Rusland - Kroatië (20.00 uur)

Voor Rusland is het WK in eigen land al geslaagd. Niemand gaf vooraf een cent voor de kansen van het gastland. Maar na de stunt tegen Spanje blijken de Russen tot veel in staat. Tegenstander Kroatië maakt de rol als outsider volledig waar. Maar nu Rusland de tegenstander is in de kwartfinale, wordt van het Balkanland dat ze nu de halve finale gaan halen.

Voetbal op tv 

16.00 uur: Zweden - Engeland, NPO 1, live verslag van het WK-duel

17.00 uur: Zeeuws Elftal - Feyenoord, FOX Sports 1, live verslag van het oefenduel 

19.00 uur: Ajax - Steaua Boekarest, Ziggo Sport, live verslag van het oefenduel

19.15 uur: Studio Rusland, NPO 1, praatprogramma over het WK 

20.00 uur: Rusland - Kroatië, NPO 1, live verslag van het WK-duel

21.45 uur: WK Talk, FOX Sports 1, praatprogramma over het WK

22.05 uur: Studio Rusland, NPO 1, live verslag van het WK-duel 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen