Martinez met tranen in de ogen: "Ik hoop dat België heel trots is"

6 juli 2018, 22:21   Bijgewerkt: 6 juli 2018, 22:46

België staat in de halve finale van het WK en dat leidde tot tranen bij bondscoach Roberto Martinez. Onze zuiderburen klopten vrijdag Brazilië met 2-1. "Ik ben ontzettend trots en ik hoop ook dat België heel trots is", reageert Martinez.

"We hebben Brazilië geklopt op het WK. Dat is een geweldige herinnering, eentje om te koesteren", vervolgt de Spaanse bondscoach van België bij Sporza. "We gaan even genieten van dit moment, maar niet te lang, want we hebben energie nodig voor de volgende match. We willen opnieuw zo goed mogelijk zijn in de halve finales."

Martinez paste zijn ploeg aan op die van Brazilië. Nacer Chadli en Marouane Fellaini hadden een basisplaats, wat ten koste ging van Yannick Carrasco en Dries Mertens. Tactisch liet Martinez Romelu Lukaku veel vanaf de rechterkant komen, en speelde uitblinker Kevin De Bruyne veel meer met de punt naar voren.

"De spelers hebben het plan tot in de perfectie uitgevoerd", zegt Martinez. "Het was ongelooflijk zwaar en je weet dat Brazilië nooit zal opgeven. De spelers waren ongelooflijk sterk. Ze hebben het tactische plan tot in de perfectie uitgevoerd. Ik ben ontzettend trots en ik hoop ook dat België heel trots is."

Lees ook: De Belgen op rapport: toch valt alles op z'n plek bij België

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen