Verbeek: "Er bleef bijna niets binnenskamers bij Twente"

7 juli 2018, 11:39

FC Twente had zijn laatste trainersklus moeten worden, maar het werd de grootste teleurstelling uit de loopbaan van Gertjan Verbeek. Hij kreeg te maken met bedreigingen aan het adres zijn vriendin en een enorm verdeelde spelersgroep. Drie maanden na zijn ontslag voelt Verbeek weinig behoefte om te praten over het fiasco in Enschede.

"Op een gegeven moment vindt iedereen er iets van, via sociale media. In de laatste veertien dagen, toen wij onderaan kwamen te staan, kreeg mijn vriendin zo even zevenhonderd berichten via Facebook en LinkedIn", vertelt Verbeek in De Stentor. "Berichten tot aan doodsbedreigingen toe. 'Die kerel van jou moet hangen!', 'Die kerel van jou moet dood!' Ik kom uit die wereld, weet dat het gebeurt. Maar zij is sinds kort onderdeel van mijn leven en schrikt zich kapot."

Veel wat werd besproken, lag rap op straat constateerde Verbeek. "Ik heb sowieso te laat doorgehad dat er een grote verdeeldheid was in de spelersgroep. Ook daar zeg ik weinig over, want dan verlaag ik me tot hetzelfde niveau als waar sommigen zich toe hebben verlaagd. Er bleef bijna niets binnenskamers bij Twente. Of het nou op directieniveau was, of op managementniveau."

Verbeek vervolgt: "Hadden we een bespreking in Hengelo, dan stonden de notulen twee uur later op internet. Ook vanuit de kleedkamer kwamen dingen naar buiten die alleen vanuit de spelersgroep konden komen. En een aantal jongens heeft zich er gigantisch aan gestoord dat niets geheim bleef. Je kan mensen dan niet meer vertrouwen, een slechte bodem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen