Spoorboekje: interview met Buijs, rustdag op WK

8 juli 2018, 07:00   Bijgewerkt: 7 juli 2018, 23:08

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 8 juli.

Specials

Interview: de denk- en werkwijze van FC Groningen-trainer Buijs

Danny Buijs greep vorig seizoen net naast het amateurkampioenschap met Kozakken Boys en is op dit moment de jongste trainer in het betaalde voetbal. FC Groningen durfde het aan met haar oud-speler en dus is de 36-jarige Buijs op 24 juni begonnen aan de voorbereiding met De Trots van het Noorden. FCUpdate ging langs op het trainingscomplex en probeerde in een lang (tactisch) vraaggesprek de trainer Buijs te doorgronden.

Wedstrijden

Meppen - Heracles Almelo (15.00 uur)

Het oefenduel met de Almelose selectie was een opwarmertje voor Heracles Almelo. Vanaf vandaag speelt de selectie van Frank Wormuth alleen maar wedstrijden met tegenstand en staat er geen amateurs meer op het programma. De Duitse trainer wil niet dat zijn verdedigers in oefenwedstrijden tegen amateurs niets te doen hebben en zijn aanvallers zich in een schiettent wanen. Meppen, spelend in de Duitse 3. Liga, is vanmiddag de eerste tegenstander.

Gnas - Sturm Graz (17.30 uur)

Sturm Graz werkt toe naar de wedstrijd tegen Ajax in het kwalificatietoernooi van de Champions League. De voorbereiding tot nu toe verloop goed, want de Oostenrijkers boekten al oefenzeges op onder andere FC Kopenhagen en Middlesbrough (beide 1-0). De komende tegenstander is een maatje kleiner, want Gnas speelt zijn wedstrijden op het vierde niveau van Oostenrijk.

Voetbal op tv

19.30 uur: FOX Sports Vandaag Vroeg, FOX Sports 1, het laatste sportnieuws

23.00 uur: FOX Sports Vandaag Laat, FOX Sports 1, het laatste sportnieuws

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen