WK-dagboek 24: Engeland heerst in lucht, Kroatië flikt het

7 juli 2018, 23:30

De 24ste dag van het WK was weer een zinderende. Engeland won nog relatief eenvoudig van Zweden en liet de WK-koorts in eigen land nog verder toenemen, maar Kroatië en Rusland maakten er vanavond een echt gevecht van. Pas na penalty's wist Kroatië het thuisland van zich af te schudden.

Engeland is ijzersterk met het hoofd

Engeland is een van de vier halve finalisten op dit WK. Wat opvalt aan het team van Gareth Southgate, is dat de ploeg ijzersterk is met het hoofd tijdens het toernooi. Maar liefst vijf Engelse doelpunten werden met het hoofd gemaakt. Harry Kane, John Stones, nogmaals Stones, Harry Maguire en Dele Alli troffen doel. Maguire en Alli scoorden vandaag tegen Zweden met het hoofd, waardoor er met 2-0 gewonnen werd. Het is voor de Engelsen te hopen dat er tegen Kroatië de nodige standaardsituaties zullen plaatsvinden. 

Henderson is de talisman van Engeland

Dat Engeland vandaag van Zweden won, is niet verrassend. Zeker niet vanwege het feit dat Jordan Henderson zijn opwachting maakte op het middenveld. De middenvelder van Liverpool is een echte talisman bij Engeland: hij verloor niet één van zijn laatste dertig (!) duels met de Engelse ploeg. Een lange reeks en het is voor het eerst dat een Engelsman zo'n lange serie neerzet als speler van The Three Lions. Als de teller over een ruime week op 32 staat, heeft Henderson écht iets bijzonders geflikt. 

Belgische gekte vliegt naar grote hoogte 

1998 De 24ste dag van het WK was weer een zinderende. Engeland won nog relatief eenvoudig van Zweden en liet de WK-koorts in eigen land nog verder toenemen, maar Kroatië en Rusland maakten er vanavond een echt gevecht van. Pas na penalty's wist Kroatië het thuisland van zich af te schudden.

Kroatië eindelijk weer eens in halve finale

Grote opluchting in Kroatië na de zinderende kwartfinale tegen Rusland. Het Europese land staat voor het eerst sinds 1998 in de halve eindstrijd van een WK, dankzij de overwinning op de Russen. Gemakkelijk ging het niet, want in de verlenging werd een 2-1 voorsprong weer uit handen gegeven. We zijn benieuwd wat Rusland woensdag tegen Engeland kan laten zien, na twee verlengingen op rij.

Neem niet als eerste in de penaltyserie!

Een tip van ons: neem niet als eerste in de penaltyserie op dit WK. Spanje, Denemarken, Colombia en Rusland begonnen in hun series als eerste en verloren opvallend genoeg allemaal. Dat is opmerkelijk, aangezien het normaliter een voordeel is om als eerste aan te treden. Ook opvallend: Kroatië heeft nu zowel in de achtste als de kwartfinale een penaltyserie gewonnen. Het team van Zlatko Dalic bestaat uit koele kikkers.

Zweden - Engeland 0-2

Zweden: Robin Olsen 6, Ludwig Augustinsson 6, Andreas Granqvist 6,5, Victor Lindelöf 5,5, Emil Krafth 6 (85. Pontus Jansson); Emil Forsberg 4,5 (64. Martin Olsson), Albin Ekdal 5, Sebastian Larsson 5, Viktor Claesson 6; Ola Toivonen 4,5 (64. John Guidetti), Marcus Berg 5,5

Engeland: Jordan Pickford 8; Harry Maguire 7,5, John Stones 6,5, Kyle Walker 6,5; Ashley Young 7,5, Jesse Lingard 7,5, Jordan Henderson 7 (84. Eric Dier -), Dele Alli 7 (76. Fabian Delph -), Kieran Trippier 7; Harry Kane 6,5, Raheem Sterling 6,5 (90. Marcus Rashford -)

Man of the match: Jordan Pickford

Rusland - Kroatië 2-2

Rusland: Igor Akinfeev 6,5, Fyodor Kudrayshov 6,5, Ilja Kutepov 6, Mario Fernandes 6,5, Sergei Ignashevich 6, Aleksandr Golovin 6,5 , Alexander Samedov 6 (54. Alexandr Erokhin 5), Denis Cheryshev 6 (67. Fedor Smolov 4,5), Daler Kuzyaev 6, Roman Zobnin 6, Artem Dzyuba 5 (79. Yuri Gazinsky 5,5)

Kroatië: Danijel Subasic 8, Dejan Lovren 7, Domagoj Vida 7,5, Ivan Strinic 6 (74. Josip Pivaric 6), Sime Vrsaljko 7 (97. Vedran Corluka 6), Ivan Perisic 5,5 (63. Marcelo Brozovic 6,5), Ivan Rakitic 6, Luka Modric 7, Andrej Kramaric 6,5 (88. Mateo Kovacic 5,5), Ante Rebi? 6,5, Mario Mandzukic 6,5

Man of the match: Danijel Subasic

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen