Hierro vertrekt bij de Spaanse voetbalbond na mislukt WK

8 juli 2018, 12:35

Fernando Hierro vertrekt bij de Spaanse voetbalbond. De (interim-)bondscoach van Spanje wilde na zijn WK-deelname niet meer terugkeren als technisch directeur bij de RFEF en vertrekt daarom helemaal. Dat heeft de bond zondagmiddag bekend gemaakt via de officiële kanalen.

Hierro was sinds 2007 werkzaam bij de Spaanse voetbalbond, waarin onder andere een EK en een WK werd gewonnen. In 2011 vertrok hij bij de bond om in 2017 weer terug te keren als bestuurder. Vlak voor het WK in Rusland werd hij plotseling aangesteld als bondscoach, na het ontslag van Julen Lopetegui. In de achtste finales werd hij met Spanje uitgeschakeld door Rusland.

'De bond dankt Hierro voor zijn betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel, door in de moeilijke situatie in te stappen als bondscoach', staat in de verklaring. 'De bond waardeert ook de professionele en menselijke waarde, van de buitengewone coach, die het beste van zichzelf eist.'

Hierro gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging, terwijl Spanje dus definitief op zoek moet naar een nieuwe hoofdtrainer. De Belgische keuzeheer Roberto Martínez wordt de laatste dagen genoemd als serieuze optie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen