Putten baalt van B-ploeg Ajax: "Niet de afspraak"

8 juli 2018, 18:55

Ajax speelde zaterdagmiddag op het terrein van SDC Putten een oefenwedstrijd tegen FC Nordsjaelland (1-3 nederlaag). Zowel de club als de tegenstander had gerekend op Ajax 1, maar in plaats daarvan speelde Jong Ajax terwijl het eerste elftal later op de avond Steaua Boekarest trof.

Volgens Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis was dat vooraf duidelijk. "Wij hebben gecommuniceerd dat de A-selectie in tweeën zou worden geknipt en het beste deel in Hattem zou spelen. SDC Putten betaalt een aanzienlijk ander bedrag dan Hattem voor een bezoek van Ajax. Natuurlijk is dit vervelend. Door vijf blessures en vakantie van vier WK-gangers misten wij veel spelers en waren er minder bekende namen in Putten dan ze idealiter hadden gezien", laat hij weten aan De Stentor.

SDC Putten-voorzitter Albert de Bruin doet die verklaring af als onzin. "In een gesprek op 17 mei is duidelijk afgesproken dat hier geen Jong Ajax of B-keuze zou komen. Anders hadden we niet zo op hoeven schalen met een tribune en toegangsprijzen. Ook Nordsjaelland is zeer verrast en gepikeerd want dit was ook tegen hun afspraken met Ajax, die hetzelfde waren als die van ons. Ajax moet zijn fout erkennen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen