Vida reageert na waarschuwing: "Wilde niemand kwetsen"

8 juli 2018, 22:09

Domagoj Vida gaat door het stof nadat er ophef ontstond vanwege uitspraken die hij deed in een filmpje op social media. De FIFA gaf de verdediger van Kroatië een waarschuwing vanwege de uitlatingen na afloop van de wedstrijd tegen Rusland.

In de betreffende video is te zien dat Vida 'De glorie is aan Oekraïne', zegt. Een zin die vaak wordt gezegd door anti-Russische nationalisten uit Oekraïne. Vida speelde zelf vijf jaar in Oekraïne bij Dinamo Kiev. De Kroatisch international zegt het te betreuren dat er ophef over is ontstaan. "Ik vind het jammer dat sommige media het op deze manier geïnterpreteerd hebben. Het was absoluut geen politiek statement en we wilden niemand kwetsen", zegt hij in een statement van de Kroatische voetbalbond.

"Het was een bedankje aan alle steun die we vanuit Oekraïne hebben gekregen", legt Vida verder uit. "Ik heb zowel vrienden in Rusland als Oekraïne en ik waardeer hen allemaal. Ik ben blij met de gastvrijheid in Rusland en hoop dat dit bericht nu alleen geïnterpreteerd wordt als een bedankje aan mijn vrienden uit Oekraïne."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen