Flemming: "Ik had mijn afscheid bij Ajax zwaarder verwacht"

9 juli 2018, 08:55

Zian Flemming kon al in de winterstop naar PEC Zwolle. Toen wilde Ajax hem niet laten gaan, maar begin mei kwam de overgang als nog rond. Voor de negentienjarige ras-Amsterdammer is het even aanpassen. "In Zwolle heb ik een lekker plekkie gevonden, al ga ik Amsterdam wel missen", zegt Flemming.

"Met het scootertje langs de grachten, lekker weer erbij, terrasje pakken. Nog steeds als ik door Amsterdam rijd, kijk ik mijn ogen uit en zie ik hoe mooi het er is", vertelt de middenvelder in De Stentor. "Ik heb tien jaar lang bij Ajax gespeeld, ben een echte Amsterdammer en zat altijd in het stadion bij de wedstrijden van het eerste. Voor sommige jongens maakte het niet veel uit, maar ik was wel écht voor Ajax. Juichen bij winst, chagrijnig bij verlies. Altijd. Ik had mijn afscheid bij Ajax zwaarder verwacht. Het is niet zo dat ik echt emotioneel werd of dacht: shit, wat heb ik nou gedaan?"

PEC Zwolle had Flemming al een tijd op het lijstje staan. "Ik had zomaar een half jaar eerder in Zwolle kunnen spelen. PEC wilde me in de winterstop graag overnemen, maar ik mocht niet weg. Onbespreekbaar. Ik zat er niet mee, ik heb het jaar lekker afgemaakt bij Ajax. Ik ben met de beloften kampioen geworden in de Jupiler League, dat had ik niet willen missen."

Zijn allereerste kennismaking met PEC Zwolle herinnert Flemming zich nog goed. "Dat was de bekerfinale van 2014, tegen Ajax. Ik was erbij, samen met twee teamgenootjes. C'tjes waren we nog. Zaten we in de supportersbussen als broekkies tussen de echte fans. Met z'n drieën moedigden we Ajax aan, maar na twintig minuten werd het ineens een heel andere middag. PEC Zwolle speelde 'ons' helemaal zoek. Nu is het grappig dat ik toen zat te balen en vier jaar later bij de club speel die Ajax versloeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen