Kuipers blijft in Rusland en houdt inderdaad kans op finale

9 juli 2018, 14:28

Björn Kuipers houdt inderdaad kans op de WK-finale. De Nederlandse scheidsrechter kreeg al geen halve finale toebedeeld en de FIFA meldt maandag dat hij tot de twaalf scheidsrechters behoort die in Rusland moeten blijven. Tot diezelfde groep behoort ook de Amerikaan Mark Geiger, die dit WK al flink door het stof ging.

De halve finale tussen Frankrijk en België is dinsdag in de Uruguyaanse handen van Andres Cunha. De arbitrage voor Kroatië - Engeland bevestigde de FIFA nog niet, maar die halve finale gaat waarschijnlijk naar de Turk Cuneyt Cakir. Het is zeer waarschijnlijk dat deze beide scheidrechters de finale sowieso niet krijgen.

Belangrijke concurrenten van Kuipers zijn de Iraniër Alireza Faghani en de Argentijn Nestor Pitana, die het openingsduel tussen Rusland en Saudi-Arabië ook al floot. Naast de finale valt ook nog de wedstrijd om de derde plaats te verdelen.  De andere arbiters die kans houden zijn Malang Diedhiou (Senegal), Cesar Arturo Ramos Palazuelos (Mexico), Sandro Ricci (Brazilië), Matthew Conger (Nieuw-Zeeland), Milorad Mazic (Servië) en Gianluca Rocchi (Italië).

Naast Kuipers blijft ook VAR Danny Makkelie in Rusland. Hij werd telkens gekoppeld aan de wedstrijden die Kuipers floot. Wellicht vormt de finale een uitzondering.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen