De Bruyne voelt geen druk: "Nu hebben we meer geloof"

9 juli 2018, 22:03

Het is de week van de waarheid voor België. Dinsdagavond strijden de Rode Duivels met Frankrijk om het felbegeerde ticket voor de WK-finale. Winnen de Belgen, dan nemen zij het zondag in de eindstrijd op tegen Kroatië of Engeland. Kevin De Bruyne voelt in aanloop naar het cruciale duel met de Fransen geen extra druk.

"Er is altijd druk op de wedstrijden die wij spelen. Maar ik voel nu geen extra druk, ook al kijkt er waarschijnlijk veel meer volk naar deze wedstrijd", vertelt De Bruyne op de persconferentie in aanloop naar de halve eindstrijd. De middenvelder merkt dat er in de selectie een betere sfeer heerst dan voorheen. "Bij vorige kampioenschappen hadden we minder geloof. Nu hebben we meer geloof om te winnen. Zeker nu we hier zijn willen we helemaal tot het einde doorgaan."

De Bruyne durft zich niet aan een prognose te wagen. "Ik hou mij niet bezig met wat er kan gebeuren", zegt hij. "Een match kan gemakkelijk omschakelen. De wedstrijd zal waarschijnlijk iets geslotener zijn, maar als er snel een goal valt, kan dit snel veranderen. Elke ploeg zal doen, wat hij moet doen om deze wedstrijd te winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen