Torres kiest na Atlético-vertrek voor de Japanse competitie

10 juli 2018, 10:01

Het is duidelijk geworden wat de nieuwe bestemming van Fernando Torres is. De 34-jarige aanvaller vertrok onlangs bij Atlético Madrid en gaat het nu in de Japanse competitie. Hij heeft een verbintenis getekend bij Sagan Tosu, dat uitkomt op het hoogste niveau in Japan. De transfer is dinsdag wereldkundig gemaakt.

Onlangs werd duidelijk dat zijn contract in Madrid niet zou worden verlengd, waardoor hij de tijd kon nemen om te zoeken naar een nieuwe uitdaging. Die heeft hij nu dus gevonden in Japan. "Sagan Tosu was er snel bij om interesse in me tonen", zegt Torres. "Ik ben blij met hun waardering en kijk uit naar de uitdaging. Het is persoonlijk, sportief en cultureel een heel interessant project voor me."

De 34-jarige Spanjaard gaat voor het eerst in zijn carrière buiten Europa voetballen. In het verleden voetbalde hij bij Atlético Madrid, Liverpool, Chelsea en AC Milan. Het meest succesvol was hij bij de club uit Madrid, waarvoor hij in twee periodes 120 goals maakte in 347 duels. Met de Spaanse nationale won hij één keer het WK en twee keer het EK.

Pak bijna vier keer je inzet als België van Frankrijk wint!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen