Ajax haalt zoals aangekondigd meesterscout Haesaert terug

10 juli 2018, 15:43

Ajax heeft meesterscout Urbain Haesaert – zoals eerder aangekondigd – teruggehaald naar Amsterdam. De 77-jarige Belg werkte eerder al tien seizoenen in de hoofdstad van Nederland en haalde destijds onder andere Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen naar de club. Ook Eden Hazard bood hij aan, maar de aanvaller wilde dat niet vanwege zijn Franstaligheid.

"Urbain Haesaert heeft een belangrijke geschiedenis met Ajax. Mede daarom zijn wij blij dat hij terug is", aldus Marc Overmars op de clubsite over de komst van Haesaert, die eerder al werd aangekondigd. Inmiddels zijn de handtekeningen ook daadwerkelijk gezegd. Sinds 1 juli is hij al aan het werk op De Toekomst en gaat kijken op welke posities de jeugdopleiding nog kan en moet verbeteren.

"Ajax staat nog altijd voor opleiden van spelers. Als ze kiezen voor vervolmaking van hun opleiding dan moeten ze hier zijn. Sommige spelers kiezen voor het geld bijvoorbeeld. Ik zeg dan altijd 'kijk wie er op jouw positie speelt en wie er in de schaduw van diegene staat. Waarom zou je voor zo'n club kiezen als je 5 jaar op je beurt moet wachten?' Dan kan je toch beter investeren in jezelf?'', aldus Haesaert op de clubsite.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen