Officieel: Real Madrid laat Cristiano Ronaldo naar Juventus gaan

10 juli 2018, 17:34   Bijgewerkt: 10 juli 2018, 19:06

Aanvaller Cristiano Ronaldo is zéér dichtbij zijn transfer naar Juventus. Real Madrid heeft via de officiële kanalen bekend gemaakt dat ze meewerken aan zijn overgang naar Turijn. Verdere details zijn nog niet bekend gemaakt, maar de club laat hem 'op verzoek van de speler' naar Juventus vertrekken. Een officiële transferbevestiging lijkt het overigens nog niet te zijn: ze geven vooral aan hem te willen laten gaan.

'Real Madrid wil dank betuigen aan de spelers die heeft bewezen de beste ter wereld te zijn. Iemand die heeft meegewerkt aan een van de meest briljante tijden uit de historie van de club. Hij heeft het wereldvoetbal bij Real Madrid voor altijd gemarkeerd', staat op de site te lezen van De Koninklijke. 'Naast de veroverde titels en trofeëen, behaalde overwinningen was Cristiano Ronaldo de afgelopen negen jaar een voorbeeld van toewijiding, verantwoordelijkheid, talent en verbetering.'

Ronaldo maakte 451 doelpunten in 438 wedstrijden, pakte 16 titels - waaronder viermaal de Champions League. Ook won hij in Madrid viermaal de Gouden Bal en drie keer de Gouden Schoen. Bijna alle te breken records, brak de Portugees. 'Voor Real Madrid zal Cristiano Ronaldo altijd een van zijn grote symbolen zijn en een unieke referentie voor de volgende generaties', staat in het statement. 

Naar verluidt betaalt de Oude Dame ongeveer tussen de honderd en honderdtwintig miljoen euro voor Cristiano Ronaldo. De laatste weken namen de geruchten over zijn overgang toe. De 33-jarige aanvaller kwam in het verleden uit voor Manchester United en debuteerde voor Sporting Portugal. Zelf liet hij weten dat het tijd is voor een nieuwe cyclus. "Ik ga weg, maar dit schild en Santiago Bernabéu zullen altijd als thuis voelen", laat hij weten aan een open brief aan de supporters.

Pak bijna vier keer je inzet als België van Frankrijk wint!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen