Martinez: "Ik kan niet meer vragen van mijn spelers"

10 juli 2018, 22:19

Roberto Martinez neemt de spelers van België niets kwalijk na de verloren halve finale tegen Frankrijk (1-0). De Spaanse bondscoach in Belgische dienst wil het WK zaterdag in de troostfinale, waarin Engeland of Kroatië de tegenstander is, positief afsluiten.

"We stappen met opgeheven hoofd van het veld", zegt Martinez tegen Sporza. "Ik kan niet meer vragen van mijn spelers. De ontgoocheling is uiteraard heel groot, maar we moeten die proberen weg te spoelen. We spelen nog één wedstrijd en willen het WK graag met een positieve noot afsluiten. Mijn spelers verdienen het niet om met een negatief gevoel naar huis te gaan."

België beet zich stuk op de verdedigende Fransen, waar Samuel Umtiti het enige doelpunt maakte. "Het was een gesloten wedstrijd. Jammer genoeg voor ons heeft Frankrijk het verschil gemaakt op een stilstaande fase. Een detail heeft de wedstrijd beslist. We hebben tot de laatste snik gevochten om weer in de wedstrijd te komen. Je hebt ook wat geluk nodig, met een bal die misschien eens goed valt in de zestien. In voetbal heb je altijd een winnaar en een verliezer."

Lees ook: De Belgen op rapport: de final touch ontbrak tegen Frankrijk

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen