Spoorboekje: AZ en Vitesse volgen EL, oefenduels voor Eredivisie

12 juli 2018, 07:00   Bijgewerkt: 11 juli 2018, 23:56

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 12 juli.

Nieuws

Voorbereidingen op WK-finale

Eindelijk weten we dan wie er in de finale van het wereldkampioenschap in Rusland staan: Kroatië en Frankrijk. Dus kan er concreet worden voorbereid op de eindstrijd in Moskou. Ook het duel in de kleine finale, tussen België en Engeland, is interessant. Althans, op papier. Beide ploegen zullen niet staan te springen om deze wedstrijd te spelen. Nog een kleine vier dagen tot de grande finale. 

Specials

De WK-balans: wie waren de tops en flops van de halve finale? 

Frankrijk en Kroatië plaatsten zich voor de finale van het WK in Rusland. Een bijzondere prestatie van met name dat laatstgenoemde land. Zij rekenden af met de Engelsen, die ondanks een vroege voorsprong revanche kunnen nemen op België. En dat hadden ze toch liever niet gedaan in de kleine finale. Mede op basis van de wedstrijdbeoordelingen die FCUpdate.nl aan elk WK-duel koppelt, volgt het overzicht van die top's en flop's uit de kwart finales. 

Wedstrijden

Rolder Boys - FC Emmen (19.00 uur) 

Na het duel met VV Emmen was Dick Lukkien niet tevreden met de prestaties van zijn elftal. Toch besefte de coach ook dat het slechts een oefenduel betrof. Toch zal de trainer tegen opnieuw een amateurploeg wel meer van zijn elftal eisen dan eerder deze week. Maakt de kersverse Eredivisie-ploeg ditmaal een betere indruk?

Zeeuws Elftal - AZ (19.30 uur)

Afgelopen zaterdag slaagde het Zeeuws Elftal, een verzameling amateurs uit Zeeland, erin om Feyenoord knap in toom te houden. Bij rust stond het nog 0-0 in de oefenwedstrijd, na de pauze werkte de topclub twee goals tegen de touwen. Desondanks een prima resultaat voor het Zeeuws Elftal, dat het vanavond opnieuw mag proberen. Voor AZ is het de vierde wedstrijd van de oefencampagne. 

Engordany - Kairat (20.00 uur)

De wedstrijden in de Europa League zullen alleen door absolute voetbalfanaten worden gevolgd in Nederland, omdat deze voorronde nog niet bijster interessant is. Toch kijken ze ook in Alkmaar en Arnhem naar de EL: de winnaar van Engordany en Kairat speelt tegen AZ, terwijl Vitesse het duel tussen FC Union Lëtzeburg en FC Viitorul, waar ook om acht uur wordt afgetrapt, met de nodige aandacht zal volgen. 

Voetbal op tv

21.46 uur: DOC: Keane & Vieira: Best of Enemies, FOX Sports 1, documentaire

23.00 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1, programma met het laatste sportnieuws

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen