Fortuna ziet oefenduel in rook opgaan uit vrees voor rellen

11 juli 2018, 17:55

Vanwege de vrees voor rellen gaat het oefenduel van Fortuna Sittard met tweedeklasser BSV Limburgia zaterdag niet door. Supportersgroepen van de promovendus en rivaal Roda JC dreigen met elkaar op de vuist te gaan op het complex in Brunssum.

De Limburgse politie kreeg signalen dat twee- tot driehonderd supporters met elkaar op de vuist willen gaan. Voor dergelijke incidenten heeft de politie tientallen agenten nodig. Die capaciteit is er niet. "Het is niet verantwoord om de wedstrijd door te laten gaan", zegt Limburgia-voorzitter Hub Hofland tegen 1Limburg. "Het is eigenlijk te gek voor woorden, maar als er twee knokploegen van twee keer 150 man dreigen te komen, dan is het niet anders."

Zoon Kevin (foto), trainer van Fortuna Sittard, is duidelijk. "Ik noem dit gewoon malloten, mensen die het stoer vinden met elkaar te vechten en daarmee de hele sport kapot maken. Dat kan ik geen supporters noemen. Het erge is dat er mensen wilden komen kijken die normaal niet gauw een wedstrijd van Fortuna kunnen zien, zoals kinderen en mensen met een handicap. Hun feestje wordt zo verpest."

Voor Fortuna was het treffen met de amateurs het tweede duel in de voorbereiding geweest. De Eredivisie-promovendus oefende afgelopen zaterdag tegen VV Sittard (0-13 winst). Er staan nog wel wedstrijden tegen Antalyaspor, Göztepe en Bayer Leverkusen op het programma.

Bekijk ook: Overzicht: alle oefenwedstrijden van de Eredivisionisten op een rij

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen