Dalic in de wolken: "Als God het wil, worden we wereldkampioen"

11 juli 2018, 23:51

Nu Kroatië voor het eerst in de WK-finale staat, gelooft bondscoach Zlatko Dalic ook heilig in de wereldtitel. De Kroaten verrasten woensdag in de halve finale tegen Engeland en treffen zondag Frankrijk in de eindstrijd. "Als God het wil, worden we wereldkampioen", aldus Dalic.

Kroatië begon als underdog tegen het favoriete Engeland. Mede omdat het Balkanland in de knock-outfase al twee verlengingen in de benen had. De Engelsen waren in de eerste helft ook de bovenliggende partij, maar hielpen Kroatië terug in de wedstrijd. De ploeg van Dalic profiteerde en plaatste zich via opnieuw een verlenging voor de finale.

"We hebben dit verdiend", zei Dalic na afloop. "Ik wil de jongens feliciteren, dat is niet normaal. Ik heb dit niet gedaan, maar de spelers op het veld. Hoe zij hebben gevochten is ongelooflijk. We hebben historie geschreven. Ik wil iedereen bedanken die ons gesteund heeft."

Maar Dalic wil ook meer. "We zijn nog niet klaar. Wij geloven erin dat het hier niet bij blijft. Ons wacht nog één wedstrijd en als God het wil, worden wij wereldkampioen. Kroatië verdient dit, maar misschien zijn we ons nog niet helemaal bewust van wat we hebben gedaan."

Lees ook de reactie van Gareth Southgate: "We hebben twintig minuten niet gevoetbald"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen