Hogere verwachtingen rond Bergwijn: "Het hoort er allemaal bij"

12 juli 2018, 07:57

Hij is nog maar twintig jaar, maar Steven Bergwijn heeft al de nodige wedstrijden in de hoofdmacht van PSV gespeeld. Het komende seizoen zijn de verwachtingen rond de jonge aanvaller weer wat hoger gespannen dan de afgelopen jaren. Dat het verwachtingspatroon anders is dan voorheen, begrijpt Bergwijn.

"Op het moment dat je iets ouder wordt en in het verleden al een paar keer succes had, gaan mensen meer verwachten. Het hoort er allemaal bij", blijft de PSV'er nuchter in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Het afgelopen seizoen was Bergwijn direct betrokken bij vijftien competitiedoelpunten. "Ik denk dat ik het team met goals en assists heb kunnen helpen, maar dat is niet het enige wat wordt gevraagd. Dat zie je ook hier bij de trainingen in Zwitserland. De nadruk lag vandaag bijvoorbeeld op snel omschakelen."

Bergwijn merkt dat er onder Mark van Bommel wat anders getraind wordt dan onder Phillip Cocu, die Bergwijn liet debuteren. "Er is meer druk vooruit in de oefenvormen en op de organisatie na een omschakeling wordt enorm gehamerd. Als je in een aanval hebt gescoord of gemist, moet je direct razendsnel terug om het team te helpen. Het is intensief, maar voelt lekker en ik denk dat we er op de lange termijn veel profijt van gaan hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen