WK-dagboek 29: minder vrouwen in beeld, clean toernooi

12 juli 2018, 23:22

De rookwolken na de halve finales zijn opgetrokken. Kroatië en Frankrijk werken toe naar de finale van zondag, België en Engeland zullen zich nog één keer klaar moeten maken voor de troostfinale op zaterdag. Met dag 29 van het wereldkampioenschap bijna achter de rug, is het aftellen naar de climax definitief begonnen. 

{image[327151][right-half][Björn Kuipers]}Bijrol voor Kuipers en Makkelie

De Nederlandse arbitrage krijgt een bijrol in de finale. Björn Kuipers droomde hardop om de eindstrijd in Moskou te fluiten, maar treedt slechts op als vierde official. Later op de donderdagavond liet de FIFA weten dat Danny Makkelie wordt verwacht in de centrale controlekamer voor de videoscheidsrechter. Makkelie zal de Italiaanse VAR Massimiliano Irrati assisteren met zijn werkzaamheden. Zowel Makkelie als Kuipers hadden vanwege hun eerdere optredens misschien wel meer verdiend. Zeker Kuipers, voor wie zijn interlandcarrière voorbij is. Tenzij de Argentijn Nestor Pitana zondag fysieke malheur krijgt.

Rustdag voor Kroatië en Frankrijk

Kroatië genoot vandaag van een welverdiende rustdag. Drie verlengingen op rij - met elkaar een hele wedstrijd - hebben de Kroaten in de benen. Van bondscoach Zlatko Dalic mochten de spelers zelf invulling geven aan hun vrije dag Morgen komt Kroatië weer bijeen om toe te werken naar hun eerste WK-finale in de historie. Tegenstander Frankrijk deed het ook rustig aan. Een flink aantal basisspelers liet zich niet zien op het trainingsveld. Een klein deel hield het bij rondjes joggen. Alleen de Franse cijfers moesten flink wat arbeid leveren.

{image[327407][left-half][]}Minder mooie vrouwen in beeld

Het vrouwelijk schoon moet een stuk minder in beeld, vindt de FIFA. Federico Addiechi, diversiteitdirecteur van de wereldvoetbalbond, heeft omroepen gevraagd niet meer in te zoomen op 'lekkere vrouwen'. Addiechi strijdt tegen het seksisme in de voetbalwereld. Volgens Fare Network, een anti-discriminatiegroep, is seksisme het grootste probleem tijdens dit WK. Fare Network bekeek uitzendingen van WK-duels en stelde dertig gevallen vast waarbij sprake was van seksistische beelden. Om die reden zal de FIFA hard optreden tegen het inzoomen op mooie vrouwen.

Clean WK

De FIFA maakte vandaag melding van een honderd procent schoon WK. De wereldvoetbalbond nam in aanloop en tijdens het wereldkampioenschap ruim tweeduizend dopingtesten af. Dit was het meest uitgebreide dopingprogramma ooit tijdens een WK. Iedere speler is gemiddeld vier keer getest, maar niemand testte positief. Eén analyse had afwijkende waarden, maar de speler die het betrof had goedkeuring voor het gedetecteerde middel.

{image[327408][right-half][]}Primera Division en Ligue 1 hofleverancier

De Primera Division en Ligue 1 zijn hofleverancier in de finale. De beide competities leveren elk tien spelers. De Premier League, door velen gezien als de sterkste competitie ter wereld, heeft zondag zes spelers in de finale staan. Dat is evenveel als de Bundesliga. De Italiaanse Serie A is vertegenwoordigd met zeven spelers. De Kroatische competitie zelf is present met twee man. De Belgische, de Turkse, de Russische, de Oostenrijkse en de Oekraïense competities leveren elk één speler. Dat de Eredivisie schittert in afwezigheid weten we al sinds de achtste finale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen