Spoorboekje: ontslag Conte, oefenduels Ajax en Feyenoord

13 juli 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 13 juli.

Nieuws

Ontslag Conte aanstaande

Engelse en Italiaanse media weten het zeker, en ook Cesc Fabregas zwaaide hem al uit: Antonio Conte krijgt zijn ontslag als manager van Chelsea. Het wachten is op bevestiging vanuit Londen. En wie wordt de opvolger? [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/335430/sarri-staat-op-punt-om-nieuwe-chelsea-coach-te-worden/,_blank,Maurizio Sarri is de grote favoriet].

Wedstrijden

Vitesse - Arsenal Tula (18.00 uur)

Vitesse wacht nog op de eerste overwinning onder Leonid Slutskiy. De club uit Arnhem treft vanavond een tegenstander die voor het Nederlandse publiek niet echt bekend is, maar ongetwijfeld wel voor de Russische trainer: Arsenal Tula. De Russische club eindigde het afgelopen seizoen op de zevende plaats in de Premier Liga. Geen slechte prestatie, zeker als je bedenkt dat clubs als Dinamo Moskou, Rubin Kazan en FK Rostov lager eindigden.

Ajax - Anderlecht (19.30 uur)

Nog drie keer oefenen en dan begint het écht voor Ajax. De Amsterdammers hebben bijna alle WK-gangers terug en dat mag ook wel, want over een kleine twee weken staat in de tweede voorronde van de Champions League een duel met Sturm Graz op het programma. Het duel met Anderlecht is een mooie test voor Ajax, dat binnenkort ook nog oefent tegen Wolverhampton Wanderers en Walsall.

FC Basel - Feyenoord (20.00 uur)

Feyenoord komt vanavond ook in actie. De Rotterdammers spelen tegen Basel de tweede wedstrijd in de Uhren Cup. Het duel met Young Boys ging verloren (0-3), dus het team van Giovanni van Bronckhorst zal zich ongetwijfeld willen revancheren. Tegen Young Boys speelde Feyenoord met een jeugdig elftal, maar tegen Basel zullen onder anderen Robin van Persie ook meespelen.

Voetbal op tv

18.55 uur: Ajax - Anderlecht, Ziggo Sport, live verslag van de oefenwedstrijd

19.55 uur: FC Basel - Feyenoord, FOX Sports 1, live verslag van de oefenwedstrijd

19.55 uur: FC Lausanne - Fenerbahçe, FOX Sports 2, live verslag van de oefenwedstrijd

21.55 uur: VI Oranje Blijft Thuis, RTL 4, praatprogramma over het WK

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen