Van Basten verdedigt zich tegen bezoek aan Poetin

12 juli 2018, 18:09   Bijgewerkt: 12 juli 2018, 23:56

Marco van Basten heeft zich verdedigd voor zijn ontmoeting met Vladimir Poetin. Een week geleden bezocht hij de Russische president in het Kremlin. Dat leidde tot ophef. Onder meer Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, noemde Van Basten 'sociaal gestoord' omdat de oud-spits zich zou laten misbruiken als propagandamateriaal.

Het bezoek van Van Basten ligt uiterst gevoelig vanwege de MH17-ramp. Nederland acht Rusland schuldig, maar Rusland heeft dat altijd ontkend. "We hebben alleen gesproken over voetbal en het wereldkampioenschap", zegt Van Basten tegen AP.  "Ik ben me bewust dat veel families een probleem hebben met wat er met het vliegtuig is gebeurd. Maar het gaat hier over andere zaken. Ik was uitgenodigd om over voetbal te praten. Ik help hem (Poetin, red.) niet. Ik had een gesprek met hem over voetbal, verder niets."

Van Basten stond donderdag de pers te woord, samen met leden van de technische studiegroep van de FIFA. Tijdens de persconferentie kwam de ontmoeting met Poetin niet ter sprake. Daarom vroeg AP-journalist Rob Harris San Marco na afloop om een reactie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen