Ajax en Adidas akkoord over lucratief contract tot 2025

13 juli 2018, 08:04   Bijgewerkt: 13 juli 2018, 10:02

Goed nieuws voor Ajax: de Eredivisionist heeft een overeenstemming bereikt met Adidas over een nieuw contract. De tot 2019 lopende verbintenis is verlengd tot en met de zomer van 2025 en heeft een waarde van ongeveer vijftig miljoen euro. Daarmee blijft het merk, dat sinds 2009 een van de officiële hoofdsponsors is, dus vooralsnog verbonden aan (het shirt van) de Amsterdammers.

De kledingsponsor is al sinds het seizoen 2001/2002 verbonden aan de nummer twee van afgelopen seizoen. In het begin ontving de club ongeveer zo'n vijf miljoen euro per seizoen van Adidas, inmiddels ligt dat bedrag dus bijna twee keer zo hoog. In 2008 werd de overeenkomst nog met tien jaar verlengd, maar de laatste seizoenen zijn desondanks steeds meer spelers – ook op de toekomst – te zien in een outfit van Nike. 

Met dit nieuwe contract maar Adidas in elk geval een einde aan de onzekerheid of het wel doorgaat als kledingsponsor: de komende jaren is Ajax dus gewoon nog te zien in de shirts van dát merk. Gezien de grote financiële belangen rondom deze deal zullen ook de beleidsbepalers in de Johan Cruijff ArenA content zijn met deze naderende overeenkomst.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen