Spoorboekje: veel oefenduels en troostfinale van het WK

14 juli 2018, 07:00   Bijgewerkt: 13 juli 2018, 23:10

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 14 juli.

Specials

Transferweekje

De transfermarkt is weer geopend en dus gaan de geruchten op volle toeren. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Multifunctionele Blind is alleen centraal achterin nodig bij Ajax

Daley Blind wordt op zeer korte termijn Ajacied. Omdat de overgang van Lisandro Magallán niet meer doorgaat, heeft Marc Overmars alle peilen gericht op de speler van Manchester United. Blind kan naast centrale verdediger echter ook als linksback of verdedigende middenvelder uit de voeten. Waar kan Erik ten Hag hem het beste gebruiken? In samenwerking met Remiqz duikt FCUpdate.nl in de statistieken.

Wedstrijden

PEC Zwolle – Excelsior (14.00 uur)

Een oefenpot tussen twee eredivisionisten. Vooral voor Mike van Duinen is het duel speciaal. PEC Zwolle nam de aanvaller deze zomer over van de Kralingers. Zijn overgang naar de Hanzestad had wat voeten in de aarde. Nadat hijzelf water bij de wijn deed kwam de deal rond en staat Van Duinen vanmiddag tegenover zijn oude club.

PSV - Xamax Neuchâtel (15.00 uur)

PSV wacht een oefenduel tussen de Alpentoppen. De landskampioen, op trainingskamp in Zwitserland, treft Xamax Neuchâtel. De Zwitserse promovendus is de tweede oefenpartner van PSV in deze voorbereiding. De Eindhovenaren moesten vorige week hun meerdere erkennen in Anderlecht (5-3). Hoe staat de ploeg van Mark van Bommel er nu voor?

België - Engeland (16.00 uur)

België en Engeland droomden hardop van de finale. Vooral Engeland waande zich al een beetje finalist. Football's coming home, riepen de Engelsen. Maar wat rest is de troostfinale in Sint-Petersburg. Zij bepalen wie Nederland opvolgt als nummer drie van het WK. Welk land heeft de teleurstelling het beste verwerkt en beklimt het WK-podium?

Voetbal op tv

14.45 uur: PSV – Xamax Neuchatel, FOX Sports 1 – live verslag van oefenduel

15.50 uur: België – Engeland, NPO 1 – live verslag van troostfinale

17.45 uur: WK Talk, FOX Sports 1 – praatprogramma over het WK

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen