Geen Engels B-elftal tegen Belgen: "Kans op een WK-medaille"

13 juli 2018, 22:00

Gareth Southgate gaat zijn opstelling zo min mogelijk wijzigen voor de troostfinale tegen België. De Engelse bondscoach benadrukt dat er gewoon een medaille op het spel staat tegen de Belgen.

In de groepsfase troffen Engeland en België elkaar ook. Onze zuiderburen wonnen die wedstrijd met 1-0. Toen stuurden Southgate en collega Roberto Martínez veredelde B-elftallen het veld op, maar de Engelse bondscoach gaat dat zaterdag in Sint Petersburg niet doen. "Het gaan niet dezelfde elf namen als tegen Kroatië worden, maar ik wil zo min mogelijk wijzigen", meldt de Brit tegen Sky Sports.

Engeland leek voor het eerst sinds 1966 een WK-finale te gaan spelen, maar Kroatië maakte in de verlenging van de halve finale een einde aan de Engelse droom. Southgate is trots op de manier waarop zijn ploeg met die teleurstelling is omgegaan. "Het waren een paar moeilijke, emotionele dagen maar de spelers zijn fantastisch. Het is een eer om met ze te werken."

Doorgaans is de kleine finale een beetje een duel om des keizers baard, maar Southgate wil daar niets van weten. "We maken kans op een WK-medaille. Dat is pas een keer eerder gebeurd", is hij strijdbaar. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen