Utrecht verliest van Red Bull Salzburg, remise voor Vitesse

13 juli 2018, 20:00

Het is geen schande, maar FC Utrecht heeft vrijdag een nederlaag geleden tegen Red Bull Salzburg. In Oostenrijk hield Utrecht lang stand, maar ging het in de slotfase ten onder: 1-0. Ondertussen speelde Vitesse gelijk.

Utrecht wist prima mee te komen in de wedstrijd, maar zag wel dat Salzburg in de eerste helft al dichtbij een doelpunt was. Een schot van Dominik Szoboszlai spatte echter uiteen op de lat. In het tweede bedrijf viel de treffer alsnog. Vijftien minuten voor het laatste fluitsignaal hielp Munas Dabbu de kampioen van Oostenrijk aan de winst. Het is voor Utrecht de eerste nederlaag van de oefencampagne, na drie overwinningen op amateurploegen.

Vitesse geeft het weg

Vitesse heeft vrijdag een zege uit handen gegeven. Tegen Arsenal Tula kwam het team van Leonid Slutsky met 2-0 voor door doelpunten van Tim Matavz en Georgi Kostadinov (eigen goal), maar werd er toch met 2-2 gelijkgespeeld. Een rake penalty van Kantemir Berkhamov bekende de aansluitingstreffer, waarna Daniil Lesovoy in de slotfase zelfs gelijkmaakte. Vitesse heeft deze zomer onder Slutsky zodoende nog niet één keer gewonnen. De twee vorige oefenduels gingen verloren.