Feyenoord maakt indruk en veegt FC Basel van het veld

13 juli 2018, 22:01

Twee dagen geleden kreeg Feyenoord met 3-0 klop van Young Boys, maar die nederlaag heeft zijn sporen niet achterlaten in de spelersgroep van Giovanni van Bronckhorst. Vrijdagavond maakte het team in Zwitserland een uiterst frisse indruk en veegde het FC Basel met 0-5 van het veld. Robin van Persie en Steven Berghuis waren de grote roergangers bij Feyenoord.

Tegen de Zwitserse topclub konden de Rotterdammers al na twee minuten juichen. Uit een voorzet van Berghuis kopte Van Persie van dichtbij raak. Kort voor rust werd het 0-2 en wederom was het aanvalsduo van Feyenoord verantwoordelijk voor de goal. Na geschutter in de defensie van Basel bediende Van Persie de vrijstaande Berghuis op maat en de international gleed van dichtbij binnen.

Feyenoord kende zodoende een prima eerste bedrijf en ging na de pauze rustig verder. Een rake schuiver van Van Persie betekende na een uur de 0-3 en de vernedering van Basel bereikte vervolgens een hoogtepunt. Eric Botteghin zorgde voor de 0-4, terwijl Tonny Vilhena het slotakkoord voor zijn rekening nam. De middenvelder pegelde heerlijk raak vanaf de rand van het strafschopgebied en bepaalde de eindstand op 0-5. Bij Feyenoord viel de Colombiaanse aanwinst Luis Sinisterra in de slotfase in.

Ricky van Wolfswinkel maakte zijn opwachting bij Basel, maar kon zijn stempel niet drukken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen