Gisteren gemist: dubbelslag Zwolle, Ajax lang zonder Bandé

14 juli 2018, 00:30   Bijgewerkt: 13 juli 2018, 23:33

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl tijdens het WK al het overige belangrijke nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 13 juli.

Zwolle slaat met Van Crooij en Leemans mooie dubbelslag

PEC Zwolle heeft een mooie dubbelslag geslagen bij VVV-Venlo: Clint Leemans en Vito van Crooij stappen per direct over naar de club uit Overijssel. De Limburgers ontvangen weliswaar een transfersom voor het duo, toch is het een flinke aderlating voor de ploeg van Maurice Steijn. Leemans tekent voor drie jaar in Zwolle, terwijl Van Crooij voor vier seizoenen over komt.

Officieel: Chelsea ontslaat Conte en maakt weg vrij voor Sarri

Antonio Conte is ontslagen bij Chelsea. Dat heeft de Engelse club vrijdagochtend bevestigd met een een kort statement. De Italiaan betaalt de tol voor een teleurstellend seizoen, waarin Chelsea als titelverdediger geen rol van betekenis speelde in de kampioensrace. De Londenaren grepen zelfs naast een Champions League-ticket.

Van der Vaart gaat zijn twee weken bij PEC Zwolle evalueren

Rafael van der Vaart evalueert vrijdag de afgelopen twee weken bij PEC Zwolle. Beide partijen bespreken hun ervaringen en bekijken of dit eventueel een vervolg krijgt. "Ik moet zeggen dat de persoon Rafael van der Vaart absoluut past bij PEC Zwolle", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp.

Ajax moet het maanden doen zonder zwaargeblesseerde Bandé

Pechvogel Hassane Bandé kent een vervelende start van zijn periode bij Ajax. De buitenspeler die overgenomen is van KV Mechelen, heeft vrijdag een zware blessure opgelopen. De aanvaller viel tegen Anderlecht uit en zal volgens de Amsterdamse club in ieder geval tot de winterstop uit de roulatie zijn.

Real komt met statement: "Doen geen bod op Neymar"

Neymar werd als één van de mogelijke opvolgers van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid genoemd, maar zal niet de overstap naar de Spaanse hoofdstad gaan maken. In een speciaal statement maakt De Koninklijke bekend dat de Braziliaan niet in beeld is.

Ajax ook in tweede duel niet opgewassen tegen Anderlecht

De voorbereiding van Ajax blijft zeer moeizaam verlopen. De ploeg uit de hoofdstad won al niet van Preußen Munster, FC Nordsjaelland en Steaua Boekarest en heeft vandaag zijn meerdere moeten erkennen in Anderlecht. In het Olympisch Stadion gingen de manschappen van Erik ten Hag met 1-3 onderuit.

Feyenoord maakt indruk en veegt FC Basel van het veld

Twee dagen geleden kreeg Feyenoord met 3-0 klop van Young Boys, maar die nederlaag heeft zijn sporen niet achterlaten in de spelersgroep van Giovanni van Bronckhorst. Vrijdagavond maakte het team in Zwitserland een uiterst frisse indruk en veegde het FC Basel met 0-5 van het veld. Robin van Persie en Steven Berghuis waren de grote roergangers bij Feyenoord.

Lees ookWK-dagboek 30: rol voor Lahm

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen