België wint met moeite opnieuw van Engeland en grijpt brons

14 juli 2018, 18:51

Door met 2-0 te winnen van Engeland heeft België zaterdagmiddag in Sint-Petersburg beslag gelegd op de derde plaats op het WK. Een vroege goal van Thomas Meunier hielp de Rode Duivels in het zadel, maar onze zuiderburen kregen het nadat Romelu Lukaku gewisseld werd nog even zwaar. Engeland vergat te scoren, terwijl België uit een van de counters wel trefzeker was. Eden Hazard stelde in de slotfase de bronzen medaille veilig.

Wereldkampioen worden, dat was op voorhand het doel van de manschappen van bondscoach Roberto Martínez. Zuur waren dan ook de gezichten na afloop van de halve finale van Frankrijk, die met 1-0 verloren ging. "We kwamen hier om wereldkampioen te worden", zo vertelde smaakmaker Kevin de Bruyne na afloop. Dat zat er dus niet meer in, brons veroveren was de enige manier om nog met een goed gevoel het WK in Rusland te verlaten.

De Rode Duivels bleken in de eerste helft de sterkste ploeg te zijn en gingen verdiend met een 1-0 voorsprong de kleedkamers in. Al na vier minuten had Meunier uit een voorzet van Nacer Chadli, die vlak voor rust geblesseerd uitviel, een treffer laten noteren door goed voor zijn man te komen. De Bruyne testte de Engelse keeper Jordan Pickford vrij snel daarna en ook Toby Alderweireld was zeer gevaarlijk met een soort van halve omhaal binnen de vijf meter. Engeland stelde daar slechts enkele slappe kopballen of schoten tegenover.

Bondscoach Gareth Southgate kon daar onmogelijk tevreden over zijn en bracht aan het begin van de twee verse krachten: Jesse Lingard en Marcus Rashford. De zwakke Danny Rose en de onzichtbare Raheem Sterling bleven achter in de kleedkamer. Veel bracht het niet teweeg, maar Engeland oogde wel wat geïnspireerder en kreeg in het laatste deel van de wedstrijd nog aardige kansen.

De Engelsen werden met een aantal voorzetten opnieuw gevaarlijk, maar ze lieten na om de trekker over te halen. België overleefde de sterke fase van Engeland en maakte daar met een goal een eind aan. De Bruyne, die de hele wedstrijd al strooide met steekpasses, vond zeven minuten voor het einde Hazard met een slim balletje en de aanvoerder van België maakte er met een schot in de korte hoek 2-0 van.

Daarmee was de wedstrijd beslist, de Engelsen wisten dat ze nog tien minuten voor niks gingen spelen, het brons ging naar België. In de laatste minuten gebeurde er niets meer, de Rode Duivels speelden het duel rustig uit en het was wachten op het eindsignaal. Dat kwam na vier minuten blessuretijd, waardoor de derde plek voor België officieel was. Het team van Martínez zette zo de beste prestatie ooit neer voor de Belgen op een WK en wordt zondag bij thuiskomst gehuldigd in Brussel.

Opstellingen en beoordelingen:*

België: Thibaut Courtois 6.5, Toby Alderweireld 7, Vincent Kompany 6, Jan Vertonghen 6.5, Thomas Meunier 7, Axel Witsel 6.5, Youri Tielemans 6 (78. Mousa Dembélé -), Kevin De Bruyne 7.5, Nacer Chadli 7 (39. Thomas Vermaelen 6), Eden Hazard 7.5, Romelu Lukaku 5 (60. Dries Mertens 6)

Engeland: Jordan Pickford 6, John Stones 5.5, Harry Maguire 6, Phil Jones 4.5, Kieran Trippier 5, Fabian Delph 6.5, Eric Dier 6, Ruben Loftus-Cheek 6 (84. Dele Alli -), Danny Rose 4 (46. Jesse Lingard 5.5), Harry Kane 5.5, Raheem Sterling 4.5 (46. Marcus Rashford 5).

Man of the match: Kevin de Bruyne

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen