De Belgen op rapport: met opgeheven hoofd naar huis

14 juli 2018, 18:41

België heeft met opgeheven hoofd het WK afgesloten. Onze zuiderburen waren zaterdagmiddag de terechte winnaar van de troostfinale tegen Engeland (2-0). Kevin De Bruyne en Eden Hazard blonken beiden uit en leidden België naar hun eerste derde plek op een WK. Alleen Lukaku sluit het wereldkampioenschap af met een onvoldoende op het spelersrapport van FCUpdate.nl.

Thibaut Courtois - 6.5

Hij werd één keer geklopt, maar toen Eric Dier hem passeerde was Toby Alderweireld de reddende engel op de doellijn. Verder werd Thibaut Courtois weinig écht getest door de Engelsen. De doelman zette ook nog de aanval op die leidde tot de openingstreffer van België.

Toby Alderweireld - 7

Zijn halve omhaal in de eerste helft leverde bijna een werelddoelpunt op. Belangrijker was zijn heldendaad na rust. Hij haalde de poging van Dier van de lijn en maakte daarmee de grootste kans van Engeland onschadelijk. Een prima optreden. 

Vincent Kompany - 6

Vincent Kompany verloor Harry Kane één keer uit het oog. Het leverde een behoorlijke schietpoging op voor de aanstaand topscorer van het WK. Gelukkig voor de Belgen ramde Kane de bal naast het doel van Courtois. Doordat Kompany mistastte, leidde hij ook de kans van Dier in.

Jan Vertonghen - 6.5

Een prima wedstrijd van Jan Vertonghen. Hij greep in wanneer het moest. Omdat de geblesseerde Nacer Chadli vroegtijdig van het veld ging, schoof de centrale verdediger door naar de linkerkant. Daar liggen simpelweg niet de kwaliteiten van Vertonghen.

Thomas Meunier - 7

Liet zien waarom hij tegen Frankrijk zo werd gemist. Zijn aanvallende kwaliteiten kwamen het spel tegen Engeland ten goede. Als maker van de 1-0 bekroonde Thomas Meunier zijn goede optreden en was hij ook nog dicht bij de beslissende 2-0. Meunier moet wel gaan werken aan zijn voorzet. 

Axel Witsel - 6

Blonk ook tegen Engeland uit in degelijkheid. Axel Witsel neemt weinig risico en maakt zo weinig fouten, maar zal ook nooit een 'zeven' scoren. Ook zulke spelers heb je nodig in een ploeg met meerdere paradepaardjes.

Youri Tielemans - 6

Youri Tielemans begon voor de tweede keer dit toernooi in de basis. De middenvelder verscheen ook in de eerste wedstrijd tegen Engeland aan de aftrap. De pas 21-jarige Tielemans is dynamisch, maar was vanmiddag ook slordig. De Belgen hebben voor de toekomst in ieder geval een goede aan de speler van AS Monaco.

Kevin De Bruyne - 7.5

Kevin De Bruyne was weer de regisseur van het Belgische spel. Voelt zich kiplekker in een meer vrije rol. Hij strooide met een paar mooie passes. Wat een overzicht heeft De Bruyne. Hij voorzag de troostfinale samen met Eden Hazard van glans.

Nacer Chadli - 7

Kende een flitsend begin van de troostfinale. Met een afgemeten voorzet op Meunier leidde Nacer Chadli de 1-0 van België in. Maar zijn WK, waarin hij in de knock-outfase Yannick Carrasco uit de basis speelde, ging als een nachtkaars uit. Aan het einde van de eerste helft moest hij zich noodgedwongen laten vervangen vanwege - op het oog - een hamstringblessure.

Eden Hazard - 7.5

Wat is Eden Hazard vliegensvlug met de bal aan de voet. De aanvoerder gaf België dit WK kleur. Ook tegen de Engelsen. Hij was een van de meest bedrijvige spelers op het veld. Zeker in de eerste helft. Dat optreden luisterde hij na rust op met een doelpunt, die hij op typische wijze maakte.

Romelu Lukaku - 5

Ging dit WK als een komeet van start met vier doelpunten in twee wedstrijden. Daarna sloeg de droogte toe bij Romelu Lukaku. Ondanks dat kon de spits de topscorerstitel in de troostfinale nog opstrijken. Lukaku kreeg twee opgelegde kansen, maar het schortte beide keren aan de aanname. Niet voor niets haalde Martinez hem vroeg in de tweede helft naar de kant en stokte de doelpuntenteller van Lukaku op vier.

Invallers

Thomas Vermaelen - 6

Martinez bracht Thomas Vermaelen voor Chadli en zette hem in het hart van de defensie. Hij speelde net als zijn collega's in de verdediging sober. Vermaelen moest wel aan de bak tegen de rappe Engelsen en had het ook in de lucht niet altijd even makkelijk.

Dries Mertens - 6

Hij verloor in de beslissende fase zijn basisplaats. Dries Mertens zat ook tegen Engeland op de bank. Hij mocht nog een half uurtje meedoen voor de teleurstellende Lukaku. Mertens kon zich niet onderscheiden. Dat kwam ook doordat Engeland veel op de helft van België speelde.

Mousa Dembélé speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen