Vijf conclusies nadat België de derde plek veroverde

14 juli 2018, 19:31   Bijgewerkt: 14 juli 2018, 19:36

Als nieuwe nummer drie van de wereld keert België naar huis. De ploeg van Roberto Martinez beloonde een prima WK met brons. De Belgen boekten zaterdagmiddag een terechte overwinning op Engeland (2-0). FCUpdate.nl trekt voor de laatste keer dit WK vijf conclusies na afloop van een duel van België.

België de terechte opvolger van Oranje

België probeerde er nog het beste van te maken. Toonde zo nu en dan de frivoliteit die de Rode Duivels in de ploeg hebben. Onze zuiderburen zijn zondermeer de terechte opvolger van Oranje als nummer drie van de wereld. Al blijft het een troostprijs voor de Belgen, die de zomer wereldkampioen wilden én konden worden. De Engelsen leken lang met hun gedachte bij hun zomervakantie te zitten. Pas halverwege de tweede helft begon Engeland aan te dringen voor de gelijkmaker.

Teleurstellende Lukaku

Romelu Lukaku had er na de eerste twee WK-wedstrijden al vier in liggen. Maar deed dat wel tegen de mindere goden (Panama en Tunesië). In de duels met Engeland, Japan, Brazilië, Frankrijk en vervolgens weer Engeland scoorde Big Rom niet één keer en viel hij vooral op door het missen van kansen. Ook in de troostfinale verprutste hij twee grote kansen door  een slechte aanname.  Dat Lukaku geen topscorer van het WK is geworden heeft hij helemaal aan zichzelf te danken.

Het Belgische rekenwerk

De eerste plek in de groep leverde de Belgen de zwaarste route op. Achteraf was de tweede plek - die notering had België in theorie in eigen hand - beter geweest. In ieder geval qua tegenstand in de kwartfinale en met name de halve finale. In die halve finale speelden de Rode Duivels tegen het net iets sterkere Frankrijk. Een enorme teleurstelling voor onze zuiderburen, die de finaleplaats verdienden. Wat als de Belgen beter hadden gerekend en Kroatië hadden getroffen?

Het zat Engeland vooral mee

Engeland is weer trots op de nationale ploeg. The Three Lions rekenden af met het penaltytrauma en bereikten de halve finale. Op het eiland werd hardop gedroomd van de wereldtitel. Maar onverwacht verloor Engeland van Kroatië. Wie het toernooi van de Engelsen op de balans legt, moet ook constateren dat het anderzijds mager was. Engeland won maar drie keer en verloor ook evenveel wedstrijden. Conclusie: het zat Engeland ook vooral mee dit toernooi.

Het kan weer over Oranje gaan

Nu het WK ook voor België voorbij is, kan het in Nederland weer over Oranje gaan. Omdat het Nederlands elftal de afgelopen maand schitterde in afwezigheid, ging het veel over de Belgen en het snel uitgeschakelde Marokko. Na, hopelijk een mooie, finale breekt een nieuwe cyclus aan. Die staat in het teken van kwalificatie voor het EK 2020. In het najaar staat tevens de start van de Nations League op het programma en wacht Oranje in oktober ook nog een oefenwedstrijd tegen de nieuwe nummer drie van de wereld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen