Rooney debuteert in MLS tijdens feestavond DC United

15 juli 2018, 08:45

Wayne Rooney heeft zaterdagnacht (Nederlandse tijd) zijn debuut gemaakt voor het Amerikaanse DC United. De topscorer aller tijden van Manchester United én de Engelse ploeg deed dat tegen Vancouver Whitecaps (3-1) op de gloednieuwe grasmat van het Audi Field, het stadion van United dat eveneens debuteerde in de Major League Soccer.

De 32-jarige Engelsman begon nog op de bank, maar kwam in de 58ste minuut in het veld. In tegenstelling tot  Zlatan Ibrahimovic eerder dit seizoen wist Rooney bij zijn MLS-intrede niet te scoren, maar bezorgde hij zijn nieuwe club met zijn eerste minuten een prettige start in de nieuwe thuishaven.

Van Liverpool naar Washington DC

Rooney kwam afgelopen maand transfervrij over van Everton, dat een jaar na de terugkeer van haar jeugdproduct had aangegeven de 119-voudig international van Engeland niet meer nodig te hebben. Nadat de geruchten over een transfer naar de MLS het gehele voorjaar al de kop opstaken was het uiteindelijk DC United dat in juni toehapte.

{image[327442][left-half][]}Leider

De woorden van zijn nieuwe coach komen volledig overeen met de leidende rol die Rooney voor zich ziet. Aan zijn fysieke gesteldheid zal het niet liggen, want hij werd in het afgelopen Premier League-seizoen nog topscorer van Everton, waarvoor hij 31 competitieduels speelde. Zelf gaf hij daarover bij zijn komst naar Amerika aan: "Ik wilde naar de MLS op een leeftijd dat ik nog écht iets kan bijdragen. Ik ben 32 en dat scheelt toch wel wat met een speler van bijvoorbeeld 36 die het fysiek eigenlijk niet meer op kan brengen."

Zijn eerste wedstrijd in de MLS smaakt naar meer. De Engelsman was betrokken bij de tweede treffer van de avond en was coachend duidelijk hoorbaar aanwezig. "Het was een geweldige avond. Mijn debuut in de MLS en natuurlijk de eerste avond in ons nieuwe stadion. Tijdens mijn komst twee weken geleden heb ik gezegd: ik wil hier gaan winnen. Het is mooi dat dat meteen is gelukt. Maar nu weer door naar de volgende wedstrijd."

Door: Daan ten Berge

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen