Roda JC neemt afscheid van testspelers: "Het was op goed geluk"

15 juli 2018, 12:26

Roda JC gaat niet in zee met de vier testspelers die de laatste tijd rondliepen in Kerkrade. Sterker nog: de gedegradeerde club neemt meteen afscheid van de vier proefspelers. De spelers hebben in korte tijd niet kunnen overtuigen.

Sébastien Bassong (32) was één van de vier testspelers. Hij speelde in het verleden 177 wedstrijden in de Premier League, maar de Frans-Kameroense verdediger is snel afgetest. "Hij kon de oefenwedstrijd tegen VVCS niet spelen wegens overbelasting", zegt technisch directeur Harm van Veldhoven aan De Limburger. "Als dat al na twee trainingen een een halve wedstrijd het geval is, dan zie ik te weinig perspectief. En dat is jammer, want we zoeken spelers die vanuit achteren sturend zijn en leiding kunnen geven."

Naast Bassong krijgen ook Alperen Sahin, Brandon Lee Griffiths en Leon Jenssen geen contract aangeboden. "Omwille van de aantallen binnen de selectie hebben we deze jongens de kans gegeven. Het was een beetje op goed geluk. Maar dit is wel de laatste keer dat we dit zo doen. Dit is niet prettig. Niet voor de testers zelf en ook niet voor de contractspelers", aldus trainer Robert Molenaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen