Dit is het Loezjniki stadion waar de WK-finale wordt gespeeld

15 juli 2018, 13:45

Het Olympisch Stadion in Moskou is het grootste stadion dat op het WK in gebruik is genomen. Het stadion werd gebouwd in 1956 en is sindsdien meermaals onder handen genomen voor een restauratie. In 1980 werd het gebruikt voor de Olympische Spelen en in 2008 werd hier de Champions League-finale afgewerkt. Daar waar Cristiano Ronaldo miste en John Terry uitgleed en Manchester United uiteindelijk met de beker in zijn handen stond.

Omdat de voetbaltempel veruit het grootste stadion is op het WK, zijn er de meeste duels gespeeld van het hele toernooi. Rusland - Saudi-Arabië 5-0, Duitsland - Mexico 0-1, Portugal - Marokko 1-0, Denemarken - Frankrijk 0-0, Spanje - Rusland 1-1 én Kroatië - Engeland 2-1 werden hier al afgewerkt. Dat is dus positief voor de Kroaten, die al wel in dit stadion wonnen en de Fransen niet. 

Ook voor dit WK werd het stadion volledig gerenoveerd en kreeg het tevens een nieuw logo. Dat is gebaseerd op zwaluwen, omdat deze altijd in koppels leven. Die vogel is onlosmakelijk verbonden met het sporten in Rusland. Het logo bestaat uit 5 vogels, die weer verwijzen naar de Olympische ringen. Welke ploeg staat er straks met de wereldtitel vandoor: Frankrijk of Kroatië?

Olympisch Stadion Loezjniki (Moskou)

Capaciteit: 81.006 

Lees ook: Speelsteden in Rusland

[photo,115315,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen