Veldbetreders tijdens de WK-finale blijken leden van Pussy Riot

15 juli 2018, 20:32   Bijgewerkt: 15 juli 2018, 20:37

De veldbetreders tijdens de WK-finale bleken leden van de Russische punkband en feministische protestgroep Pussy Riot. In de 52ste minuut kwamen er een aantal vrouwen het veld op in politie-outfits. De actie is inmiddels opgeëist door de band, die bekend staat vanwege provocerende acties tegen het Russische regime.

Een van de bandleden liet weten dat ze vast wordt gehouden op het politiebureau. Ze wilden met deze actie aandacht voor een zestal punten, waaronder de vrijlating van alle politieke gevangenen, het toestaan van politieke oppositie en stopzetting van arrestaties bij politieke bijeenkomsten. Eerder al werden leden van de band opgepakt en kregen een celstraf van twee jaar voor andere acties.

De FIFA probeerde het voorval zo veel als mogelijk buiten beeld te houden, maar ontkwam daar niet aan. Arbiter Néstor Pitana moest namelijk affluiten toen de actievoerders bij de spelers kwamen en ook in de buurt van de bal waren. Op dat moment was het motief van de groep dus nog niet duidelijk, inmiddels wel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen