Gisteren gemist: Sampaoli ontslagen, Til AZ-captain en Buffon

16 juli 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl tijdens het WK al het overige belangrijke nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 15 juli.

Argentijnse bond bevestigt ontslag bondscoach Sampaoli

Het zat er al aan te komen na het WK-fiasco van Argentinië, maar ook de Argentijnse voetbalbond heeft het nu bevestigd: Jorge Sampaoli is ontslagen als bondscoach. Twee weken na de uitschakeling van het Zuid-Amerikaanse land op het WK in Rusland is zijn contract ontbonden.

Buffon kent ongelukkig debuut bij PSG en verliest van amateurs

Het officieuze debuut van Gianluigi Buffon bij Paris Saint-Germain is zeer ongelukkig verlopen: de veertigjarige doelman kon een nederlaag tegen de amateurs van Chambly niet voorkomen (4-2). Sterker nog: binnen vijf minuten veroorzaakte hij een penalty die meteen werd benut. Wel ontbraken de meeste grote namen bij de Franse topclub.

Van den Brom bevestigt: Til nieuwe aanvoerder van AZ

Guus Til draagt komend seizoen de aanvoerdersband bij AZ. De pas twintigjarige middenvelder krijgt het volste vertrouwen van John van den Brom. De trainer was al van plan Til captain te maken en voegt nu woord bij daad.

West Ham United breekt clubrecord voor Felipe Anderson

Felipe Anderson maakt de overstap van Lazio naar West Ham United. De Engelsen tasten diep in de buidel voor de komst van de 25-jarige Braziliaan. De Londense club maakt naar verluidt een bedrag van veertig miljoen euro - een clubrecord - over naar Rome. Anderson tekent bij West Ham een contract voor vier seizoenen.

Bruma speelt ook komend seizoen in dienst van Wolfsburg

Jeffrey Bruma is niet van plan om in de zomer een transfer te gaan maken. De verdediger heeft het naar zijn zin bij VfL Wolfsburg en heeft de club dan ook laten weten dat hij ook komend seizoen zal blijven. De Nederlander is nog in het bezit van een contract tot medio 2021. 

Kluivert maakt debuut: "Kan op links en rechts uit de voeten"

AS Roma is op overtuigende wijze aan het nieuwe seizoen begonnen. De Champions League-halvefinalist van vorig seizoen schoot zaterdag uit de startblokken met een 0-9 overwinning op Latina, een Italiaanse vierdeklasser.

Lees ook: WK-dagboek 32: Own goal

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen