Veldbetreders tijdens de WK-finale krijgen forse boetes

16 juli 2018, 09:44

De veldbetreders tijdens de WK-finale waren leden van de Russische punkband en feministische protestgroep Pussy Riot. Zij hebben voor het vergrijp een boete van 2700 euro gekregen voor het dragen van de uniformen en voor het betreden van het voetbalveld tijdens de WK-finale.

Op hun twitteraccount maakt de band bekend dat de leden hun nacht moesten doorbrengen op het politiebureau. Eerder werden twee leden al veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. Ditmaal krijgt de groep, die aandacht wilde voor een zestal punten waaronder de vrijlating van alle politieke gevangenen, het toestaan van politieke oppositie en stopzetting van arrestaties bij politieke bijeenkomsten, dus een boete.

De FIFA probeerde het voorval zo veel als mogelijk buiten beeld te houden, maar ontkwam daar niet aan. Arbiter Néstor Pitana moest namelijk affluiten toen de actievoerders bij de spelers kwamen en ook in de buurt van de bal waren. Op dat moment was het motief van de groep dus nog niet duidelijk, inmiddels wel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen